lördag 29 augusti 2009

Gjuta golv...


Idag är det en härlig dag! Solen skiner, katterna spinner där de ligger och solar sig ute på muren och hönsen kacklar nöjda. Perfekt dag för storrengöring i hönshuset!! När det sedan är gjort, skall jag inreda utrymme för svarthönsen, det är dags för dem att flytta ner i lagårn. Det får bli ett provisorium över vintern, för jag tror inte att vi kommer att hinna få färdigt i lilla hönshuset, innan det blir kallt. Men jag skall fortsätta förberedelserna för gjutandet av golv. Skall göra i ordning ett utrymme för min brännugn i Lagårn också. Vi skall flytta min keramikverkstad hem till Åkullen nu i månadsslutet.
Igår fick jag en kommentar från en människa som på nåt märkligt sätt hittat just min blogg om "soffpotatisar" som inte gör nåt mer än jobbar och slöar framför teven. (Jag älskar att glo på teve... fast inte BARA!!) Finner det rätt märkligt att någon blir så engagerad i mitt lilla inlägg, att denna gör sig en användare på blogger bara för att kunna kommentera. Undrar just vad som ligger bakom sådant "engagemang"?? Nåja... jag väljer att ta det som en komplimang och hoppas att hon läser om resten av mina blogginlägg också, det kan ju vara kul för henne!*s*

Hur som helst är det med uppfattningen av en text, precis likadant som svaren man får på sina frågor, allt utgår ifrån vad man har med sig i botten själv. Ens egna referensramar, så att säga. Du läser och uppfattar, du lyssnar och förstår, allt utifrån dina egna möjligheter och referenser. Precis som när du ställer frågor på ett sätt så att du får de svar som du inom rimliga gränser kan tolka till din fördel... en form av projicering skulle jag vilja säga. Så är det ju också med det jag skriver... jag skriver här på min blogg, mina tankar, mina reflektioner och mina åsikter. Allt format med mitt liv och mina erfarenheter som språngbräda. Det är roligt med diskussioner, men här i min blogg tar jag mig friheten att utforma innehållet som JAG vill.

Nu, mina vänner... ut i lagårn med skrället, så hon får göra lite nytta! Jag passar på att ta mig ett solmoget äpple från trädet i backen på väg ner mot lagårn och njuter av den stillhet som vi valt att flytta ut till, jag och min älskade man, jodå, han är min man... FAST vi inte är gifta - än! Det gäller att välja dem bra, hörni brudar... karlarna alltså!!!*s* Snälla skall de vara, driftiga, omtänksamma, intelligenta, kunniga, roliga, ärliga, kärleksfulla och generösa!!! Och faktiskt... det finns såna pärlor, jag vet, jag har en!