måndag 23 mars 2009

Surhöna!!!
Tänk va... har bara haft svarthönsen EN dag, knappt... och redan lägger sig den ena och vill ruva!!! Men jag vill ju i så fall ha FLER kycklingar än de där stackars två, som hon låg på nu, så jag "stal" dem och låter dem ligga på "väntan" i mitt kök, medan jag samlar nån vecka... så hon då har lite att lägga sig på. Lägger till min silkeshönas ägg också... och hoppas att även de är befruktade. Det skall bli VERKLIGT spännande att kanske få en ruvhöna som ruvar fram en egen kull!! Det har jag aldrig varit med om förut!


Tuppen på bilden heter "Patrik Lucifer" och är en av mina fina svarthönstuppar... den andre, har sin "basker" åt andra hållet och heter "Baal", tänk vad glada de skall bli, när de får EGNA hönor!!

En dag som alla andra...


Idag har jag varit och jobbat. Nu när jag kom hem, tog jag en mugg chai-latte och satte mig för att blogga och läsa mail, innan jag tar itu med mitt bombade kök!

Var inom på Clas Ohlsson och köpte en underbar safir-blå akrylfärg samt akrylfernissa... skall se hur det påverkar en akrylmålning som är laserad och därmed ganska matt i färgerna, med ett lager blank fernissa. Fernissar ju mina oljor och vet att den färdiga bilden förändras och djupnar i färgerna avsevärt av ett lager fernissa.

Funderar också på att dra igång en helgkurs igen, det var ett tag sen. Försökte ju med åtvidsfolket, men fick inget napp. Vi får väl se hur det går den här gången.

När jag har städat i köket och förberett för middagen, skall jag försöka hinna ner i hönshuset och behandla två hönor och två tuppar av rasen Bohusläns-Dals svarthöna, mot benkvalster. Undrar när jag skall hinna måla??? Jag som har sån lust, just nu!!?? Tänk så bra att våren låter vänta på sig, då drar det inte så hårt i trädgårdsnerven.

Planerar träff för Grodden-medlemmar på Annandag Påsk, hoppas att många kan komma, fast det är storhelg. Träffen blir på Björnes Magasin som håller öppet endast för oss, där finns fantastiska fröer importerade från Italien, mycket billigt kemtekniskt samt presentartiklar, bra-och-ha-prylar och konstnärsmaterial. Ni som har plantor, sticklingar och liknande som ni antingen vill byta eller sälja, TA MED!! Det blir bara roligt! Anmälan till Grodd-träffen, görs via Grodden-sidan till Anna-Karin/Torparhulda.