tisdag 22 september 2009

Det blåser hårt runt knuten!

Jag sitter här vid datorn jag och ser hur svarthönsen blåser omkring i trädgården. De får liksom lite extra skjuts idag och fjädrarna står som en sky kring dem och gör dem dubbelt så stora. Måste nog ner och elda lite idag, det är ett gammalt hus vi bor i... gammalt och välventilerat, så att säga!

Nedanför kullen ligger mitt stora hönshus... där alla mina finingar huserar och jag kan nästan inte ta mig diiiit!!! *gråter*
Det går, det gör det, men det tar oändlig tid och jag får så himla oooont i min opererade fotusling! Men jag skall nog tejpa på mig sotarmössan och försöka ta mig en tur ner för att se hur "Kryllot" och "Ture och Asta" har det. Ture, han är min nya australorpingtontupp, blåkanttecknad och hans svarta höna... köpte dem för för att mina båda svarta australorpdamer: Tjockla och Teckla, skulle få sig en make. Än så länge får Ture och Asta gå lösa i ladugården, i väntan på bättre faciliteter.
Sen har vi lille Kryllot.......... han är en gul friserad dv cochintupp som jag liksom bara "blev med" i lördags. Han är ganska illa åtgången av de stora tupparna och av den "Röde Rudolf", dv cochin han också, som redan bor i hönshuset. Tycker lite synd om honom, men det får lösa sig, det också på sikt. I "tvåan" som vi logiskt nog kallar avd 2 i hönshuset, bor ytterligare en dv cochintupp en laxfärgad med sin lilla höna, han skall få bli make till mina andra två laxfärgade hönor som tidigare gått med Rudolf den röde. Få se nu, om vi kan få riktigt fina laxfärgade chicks i framtiden. Det blir kul. Och gula frissiga... de rimmar på "fnissiga" vilket alla bli som ser dessa "bollar". Höns är livet, den saken är klar! Jobbigt bara, att inte kunna göra nånting själv, när det är så mycket som borde och måste göras!!

I förrgår hade vi ett riktigt kläckningskalas (HELT utan gam-diarré!) i hönshuset. TRE hönor kom ner på golvet med sina småttingar. Bla en dv cochin som ruvat fram två kycklingar som var så himla fina. Med brunt huvud och svart rygg och gula i övrigt. Det skall bli mycket spännande att se vad det blir för färg på dessa. Nån som har nån idé och vågar chansa?