söndag 20 september 2009

Ömsom vin, ömsom vatten

Här sitter jag, måndag morgon i slutet av september. Foten är gipsad och öm och jag är outsägligt less på eländet. Snart skall jag dock få ett lättare och mer tåligt gips, med en sko så att jag kan gå utomhus lite enklare. Som det är nu, har jag en sotarmössa tejpad runt foten och försöker knipa med tårna runt en flip-flop, för att överhuvudtaget kunna komma ut. *suck*

I lördags gav vi oss iväg till Asby, som ligger mellan Tranås och Österbymo. Vi skulle delta i Asby skördemarknad och visa och sälja fjäderfä och hantverk. Dagen var jättevacker, med hög klar luft och vackra färger. Vi hade med oss 5 små unghönor av blandras och dv cochin, tre tuppar varav två var blandras och en dv cochin samt två ruvhönor med 4 resp 6 kycklingar... vi sålde allt inom första halvtimmen utom lille tuppen
"Puff", som är blandras mellan dv cochin och silke och oerhört söt och personlig!!!

Det var verkligen jätteroligt att vara där. Vi var medlemmar ur den relativt nystartade fjäderfä/smådjursföreningen GRODDEN och visade upp såväl kaniner av olika ras, ankor, gäss och olika sorters hönsfågel. Dessutom visades och såldes hantverk och gårdprodukter av olika slag, så som beredda lammskinn, honung, svamp, getost, strumpstickning och vackert färgade garner, keramik och prydnadsföremål.

Solen sken ikapp med våra leenden och det var milt och vindstilla... folkmusik spelades och människor njöt hejdlöst av tillvaron. Där satt vi i solen och mumsade på medhavd matsäck och pratade med varandra och med besökarna, medan folk tjoade och hojtade från fältet bredvid oss, där ko-bingon var i full gång. Vid tvåtiden var det dags att packa ihop och då skulle vi ju åka hem med bara en tupp kvar... lille "Puffen"... yeah right!

Nä då... hönstokiga Cecilia köpte glatt på sig en otroligt vacker laxfärgad dv cochintupp med liten höna samt 4 kycklingar av Mille fleur... FICK dessutom en JÄTTEVACKER dv cochin tupp som är gul och friserad! Han skall få ta hand om mina fina sommarkläckta gula, släta dv cochinkycklingdamer, framöver! Men, Björn, min stackars sambo, höll på att bryta ihop, den saken är klar! Han suckade uppgivet: "skall vi ha med oss lika många hem, som vi åkte hit med?" Njaa... riktigt så illa blev det väl inte, men ändå bäddat för en massa mer-arbete med snickerier för att de nya hönsen skall få plats. Stackars Björnen min... jag är ju justerad och kan inte göra mycket... så det blir allt han som får snickra, han som egentligen har "häcken full" ändå.

Hur som helst, hade vi en härlig dag, vilken avslutades med kaffe, äppelkaka med glass, hemma hos Anna-Karin i Grindsbo... och ja... VISST JA... där hade jag ju OCKSÅ höns som jag skulle ha med hem, de hade jag ju GLÖMT!!! Summan av kardemumman blev alltså att vi faktiskt drog hem lika många individer som vi åkte ut med!!! Jag är inte klok, jag vet!!!

2 kommentarer:

  1. haha, inte jag heller! Jag sålde 3 unga hönsflickor samt 2 kaniner. Med mig hem fick jag 3 hönor, 1 halvstor kyckling, en tupp tillhörande en av hönorna, samt en tupp som jag skall "ta av daga", plus en inackordering tills han blir hämtad...och när jag började det sedvanliga mat o vattenpåfyllandet så insåg jag att min kaninmamma fått sex ungar till! Så någon minskning blev det f*n inte på antalet här heller!

    SvaraRadera
  2. Ha ha, vad skönt att du inte är riktigt klok. Så man inte känner sig ensam, menar jag.

    Hoppas du kryar på dig, och tack för din goa kommentar hos mig. Och eftersom du skrev att du känner dig lite piggare ibland när du läser inlägg hos mig, så knackade jag lite snabbt ihop inlägget om Vita Vingens äggförlossning, "bara" till dig. Så du blir lite gladare och piggare igen. Hoppas den funkar :o)
    Kram på dej :o)

    SvaraRadera