lördag 11 april 2009

Påskafton!

Igår inleddes dagen med matlagning som alltid stora helger... en husmors ständiga lott. Jag lagade små köttbullar, färsk inkokt lax, vitlökssill, mannagrynspudding med saftsås, grillade kycklingklubbor och revbensspjäll.

Sen är det ju veganmågen som måste få nåt i kistan, så det blev en sallad på halverade coctailtomater, gula och röda, med finhackad rödlök, basilika och salt, rödvinsvinäger och god olivolja på det, förstås. Sen gjorde jag en gryta på blomkål, purjolök, 6 vitlöksklyftor, rödpaprika och zuccini, allt i en härlig gräddig sås (oatly havregrädde, förstås) och avsmakat med sambal oelek, den var verkligen suveränt god.

Därefter bar det av hem till mamsen med alltihop. Där fanns redan ägghalvor med majonnäs, svart kaviar och räkstjärtar, jansson, prinskorvar, omelett med sparrisstuvning, små petitchouxer med avokadoröra, hemgravad lax, varmrökt lax och kallrökt lax (behöver jag tala om att vi gillar lax i vår familj?), samt en herrans massa olika sillsorter, kokt potatis och gott bröd till. Vilket praktpåskbord!

Innan vi satte oss och åt, hade vi sprungit runt och gömt påskägg åt ALLA barnen i mormors trädgård... så när vi ätit färdigt ringde påskharen i sin klocka, och alla små och stora barn sprang ut i trädgården och letade godisägg. En trevlig tradition!
När barnen fått sitt goda, fick vi kaffe med en härlig Svaneholms mandeltårta till! Mums det också!

Nu måste jag nog viska lite om den blommehöna som verkar ha lagt sig för att ruva??!! Det är ju inte klokt... blommehöns som inte har så bra ruvdrift? Jag vågar inte hoppas på att hon går tiden ut, men jag håller tummarna och försöker störa henne så lite som möjligt. Frågan är bara vad jag skall göra, jag har redena på väggen ca 1 mtr upp och vad händer med kycklingarna när de är kläckta? De kommer ju att ramla ner??? Nån som har nåt råd och tips om detta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar