torsdag 2 april 2009

Våren är kommen!!!

Ja, nu är det hopp om livet - igen! Ute surrar nyvakna flugor mot varm husvägg, krokusen sticker upp sina färgglada kalkar och lindbaggen är till ständigt nöje för våra små kattflickor Stina och Siri.


Idag skall jag samla ihop material till en kroki-kväll, det skall bli himla roligt!! Sen bär det av ut i äppelträden med stege, såg och grensax. Naturligtvis åker cd-spelaren med ut, kan ju inte vara utan mitt ständiga bok-lyssnande, det är ett härligt sätt att berika sin tillvaro. Började med att lyssna på ljudböcker redan i slutet på 80-talet, när mina flickor var små. Då fanns det inte så mycket som idag, så jag fick beveka bibliotekarien i Horn, min hemby, till att få låna av böckerna för blinda och synskadade, såna fanns det massor av. Skillnaden var bara att jag fick släpa med mig tunga orange kvadratformade fodral på 25x25 cm vilka innehöll ljudböcker för blinda, i stället för de betydligt mindre som var för gemene man... men, vad gjorde väl det. Där jag satt i källaren och sydde barnkläder, gardiner och annat så symaskinen glödde, betydde inte fodralet någonting, utan alla underbara ord som lästes upp av duktiga skådespelare. Jag som alltid har slukat böcker, kunde göra det OCH samtidigt vara nyttig med annat.


Numera har jag svårt att ens diska, utan att lyssna på nåt! Ibland blir jag lite fundersam, är det så att jag inte KAN vara utan ljudmattan? Varför, i så fall... kanske för att slippa tänka förmycket på sådant jag i alla fall inte kan påverka.

Idag skall kläckaren laddas! Har löst upp Virkon och skall rengöra den ordentligt först, sen åker det i en massa ägg, från bl a mina små silkesdamer, få se om de är befruktade. Hoppas att svarthönan lägger sig snart igen, så att jag kan plocka in ägg under henne också. Det vore roligt att få lite fler höns av svarthönan, särskilt som hon ännu isf har befruktning från en helt annan tupp i sig. Ja, ja... den som lever får se!

2 kommentarer:

  1. Härligt med vår och äggkläckning, och tack för Krokikvällen igår! Jätteroligt!

    SvaraRadera
  2. Ja, tack själv, Anna-Karin! Det var jättekul. Idag har jag tvättat mina kolfläckade byxor TVÅ gånger!!! Ovanligt smart av mig att ta på mig ljusa byxor, till krokin! Särskilt när jag VET, hur skitig jag brukar bli!!

    Släng nu inte dina skisser, de kan vara kul att använda som grund till större bilder!

    Kramis

    SvaraRadera