lördag 6 juni 2009

Nya små sötnosar!!!

Nu har min lilla svarthöna ruvat fram fem små söta knyten, de kom i natt(tror jag)!!! De är så bedårande så det är inte klokt, nästan lite glosögda och alldeles svarta på ryggen och lite mer gråduniga på mage och bröst. De blev fyra svartingar och en liten alldeles gul dv cochin, den blir nog laxfärgad. Nere i stora hönshuset har en dv cochinhöna ruvat fram EN liten kyckling själv, så i kväll flyttar den nya lilla kycklingen ner till sina "likar", så blir det lite mera jämnt. Under Svarta Maja, finns två okläckta ägg, vi får väl se om det blir nåt av dem, låter dem ligga ett par dygn innan jag plockar bort.
Himla roligt med små bebisar!!!
Igår var jag ute en sväng med Nora, gick på fältet bakom lagårn och himlen var blygrå av lågt hängande regnmoln, men solen lyste ändå över ängen med sitt höga gräs. Mitt i allt det saftigt gröna, syntes två guppande röda prickar. Där gick två blommehönor och mumsade i sig allehanda baggar, maskar och smått och gott. Det såg rätt härligt ut! Vackert, faktiskt. Stod där en stund och bara tittade. Lyssnade på tupparnas galande, hönornas skrockande, kände mig oförskämt nöjd med min tillvaro!
Sålde en silketupp idag, skönt, en mindre att nacka. Måste prata med Anna-Karin, om hon har tid att hjälpa mig slakta snart. Usch, DET är baksidan av "hönseriet".

Björn fyllde 50 år igår, men festen blir inte förrän nästa helg, eftersom jag jobbat natten innan och min äldsta dotter inte kunde komma p g a redan köpta biljetter till Bruce Springsteen-konserten på Globen. Han fick ändå blommor av såväl mig, som sin svärmor och sina föräldrar. Och i present av sina föräldrar fick han en "ny" bil, så himla snällt och generöst!!! Skönt för mig också, nu slipper jag att vara sittande isolerad på mina lediga dagar, för att han måste ha bilen till Kisa. Jag är så glaaad!

I natt drömde jag en mycket konstig dröm. Jag drömde att jag var ute och gick med Nora, vi kom till en sjö med alldeles stilla och spegelblankt vatten. Jag älskar ju vatten och att bada, så jag hoppade i. Det visade sig dock att det fanns förrädiska starka underströmmar och jag höll på att inte kunna ta mig in till land igen. Orkade inte med bröstsim, utan fick lägga mig på rygg och sparka mig in till stranden. När jag väl kravlat mig upp, fick jag se att Nora hoppat i och att hon drogs allt längre och längre ut. Så försvann hon i ett konstgjort vattenfall, som man inte kunde se från stranden och hon drogs in i en turbin och snurrade ut. Jag sprang till andra sidan fallet och så Nora komma ut där. Jag trodde att hon var död, men det visade sig att hon bara hade ett brutet bakben. Hon tuggade sig genom benet och bet av det där det var brutet, jätteotäckt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar