lördag 15 augusti 2009

Bak och smak och fjällkvanne!

Idag fick jag en påse fjällkvannefrön mig tillskickade från en bekant på Alternativ.nu. Jag har sökt denna växt land och rike runt, men det är inte många plantskolor som för den. Nu skall jag så och hoppas på blomning till nästa sommar. Denna lördag började med frallebakning och skall fortsätta med funderingar och förberedelser kring nya hönshuset. Måste fixa ett vettigt utrymme till mina svarthöns, som jag tänkte skulle få flytta ner om några veckor. Skall bli VÄLDIGT skönt att få hönsfri trädgård. Denna sommar, med höns i trädgården, lärde mig att det vill jag INTE ha mer. Fy så mycket flugor det blev inomhus!!!!

Nu skall jag strax dra på mig hönsakläder och ge mig ner till lagårn, skall ta med mig kameran och hoppas på lite fina foton på särskilt en liten spelevink. En sommarkyckling, som jag tror är en blandning mellan silke och dv cochin. Han är helt gul och har små söta kindbollar och litet pipskägg, förutom en antydan till snygg basker. Han har silkes långa hals med dv cochins runda bak och fendrar. Han blir nog riktigt snygg, den lille spjuvern. Jag återkommer med bilder, hoppas jag... om han bara ville hålla sig i skinnet en nanosek eller två!!
Här är min lille spelevink: "Camaro". Han är en riktig tuffing.

4 kommentarer:

  1. Oooh , det var minsann en riktigt charmig liten tuppaskrutt ;)Det där med "raketkycklingar" känner jag igen , mina Araucanaslynglar far runt som påtända illrar i trädgården...totalt OMÖJLIGA att få på bild, det blir bara rumpstreck i kameran *asg*

    SvaraRadera
  2. Hejsan hoppsan! Har du någon bild på maranerna, och vilka färger har du? Gul tvärrandig låter ju hopplöst läckert :o)
    Hopplöst, säger jag :o)
    Läckert :o)

    SvaraRadera
  3. Du har en sån energi Cecilia. Önskar jag kunde uppbringa hälften av den.
    HÄRLIGT!

    SvaraRadera
  4. Äsch Susanne... det är en chimär!!*s*

    SvaraRadera