måndag 24 augusti 2009

Nya kultingar i trädgården till våren!!


Som vi har undrat vart Nora gör av alla sina grisöron som hon får för att hon skall ha nåt gottigt att mumsa på. Hon får dem och i nästa ögonblick är de puts väck!!??

Men nu har vi förstått... hon planerar och planterar inför nästa säsong. Till våren kommer hela vår garageuppfart, delar av gräsmattan och hälften av alla rabatter att prunka av nya små rosa, griskultingar... jag råkade nämligen av misstag, gräva upp ett alldeles nyplanterat öra idag (när vi helt meningslöst ville höstbruka en rabatt!) och då förstod jag! Nora såg MYCKET förolämpad ut och tog, det numera mjuka, lite lätt svampiga och "väldoftande" örat och gick och grävde ner det igen - inomhus!!! Jo, jag hittade henne, ivrigt fösande den ljusblåa fina Nalle Puh-filten med nosen in i hörnet av skinnsoffan... när jag försiktigt lyfte på den, vad hittade jag väl där om inte det mosiga, gosiga örat!!

Lika härligt var det för Björn, när han trött en kväll, lade sig till rätta för att hitta bästa sovställningen, vilken innebär att han knycklar in armarna under kuddarna och där hittade ett annat öra, lite gnagt och kallslemmigt i kanterna, men ännu fullt njutbart. Han såg lätt uppgiven ut, min gode sambo, men Nora tog nöjd örat och la sig vid hans fötter. Vi somnade den kvällen till hennes förnöjda gnagande på detta "alldeles NYA" öra som husse plötsligt hittat... Nora hittar nämligen själv aldrig sina nergrävda skatter, troligen lätt dement redan!!

2 kommentarer:

  1. Ha ha medans din hund planterar gris så planterar min tuggpinnar, så när dina kultingar är redo att skördas är nog mina kohudsbuskar klara!!! Då kan vi byta "sticklingar" *ASG*

    SvaraRadera